Didim Turizm Derneği (DİTUR), dernek için dayanışma kokteyli düzenledi.

DİTUR bahçesinde düzenlenen kokteyle Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Didim Garnizon Komutanı Albay Ali Saçan, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, kurum amirleri, oda başkan ve yöneticileri, turizmciler ile davetliler katılım gösterdi.

Kendini tanıtarak kokteyl açılışında konuşmasına başlayan Dernek Başkanı Melih Koyuncu, Didim’e sevda ile bağlı olduğunu ve derneğin 34 yıldır var olduğunu, birçok insanın Didim turizmine katkı sunmak için çok çalıştığını ifade ederek, “Biz yeni yönetim kurulu olarak hep birlikte hareket edeceğimiz, aktif ve hareketli bir yönetim olarak tüm turizmci arkadaşlarıma sorunlarla başa çıkabilecekleri bir dönem diliyorum.” dedi.

TURİZMİN 12 AYA YAYILMASINI İSTİYORUZ

Son günlerde ilçedeki turizmcileri ziyaret ettiğini sık sık bir araya geldiklerini belirten Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, sektörle ilgili bilgi alış verişinde bulunduklarını söyleyerek, turizme hizmet eden her birimin geleceği ve süreci iyi okuduğunu ifade etti. Kaymakam Kuruca konuşmasında, “Didim için en önemli kelime birlik ve beraberlik; şunu istiyoruz altyapı problemlerinin çözülmesi, turizmin 12 aya yayılmasını, ülke turizminde en önemli destinasyon içerisinde yer alması ve hepimizi bunu istiyoruz. Yerel yönetiminden merkezi istikametine hep beraber Didim için aynı hedef yürüyor olmak. Biz bir ve beraber olduktan son hedeflerimiz için bir sıkını yaşamayacağız. Bunun dışında inovasyonda önemli; biz geri de kalmadık tam olmamız gerektiği yerdeyiz. Popüler destinasyonda ciddi problemler var ama biz Didim olarak çok şanslıyız. Bizim doğamız, plajımız ve denizim hala elimizde ve dünya turizminin göbeğine yerleştirmek tamda bizim elimizde ve Didim’in gücünü ortaya koyabiliriz.” ifadelerine yer verdi.

YOKTAN VAR ETTİĞİMİZ İŞLER OLDU

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise “Burada süreç içerisinde yaptığımız çok şeyler var ve yoktan var ettiğimiz işler oldu. Bu dernekte turizm için büyük mücadeleler verildi. Didim’de sezon kısa belirli zamanlarda yapılıyor. Yatırımları doğru zamanda yapılması ve doğru zamanda olması lazım… Hangi konularda eksiğiz bunu masa başında uzmanlarca yapılması gereken çalışmalar; ama Didim’de yapılan yatırımlar var.” dedi. Atabay, Didim’deki planlardan bahsederek yeni imar planı yeri açmayacaklarını ifade ederek, “Didim inşaat kenti değil turizm kentidir” dedi.

Konuşmaların ardından DİTUR yönetim kurulu üyeleri Didim’de sağlık, spor turizmi gibi sektör çeşitlilikleri konusunda davetlileri bilgilendirildi.