Didim Turizm Derneği (DİTUR), 2022 sezonu öncesi Didim’deki otel, apart ve pansiyon temsilcileriyle buluşarak, sezon öncesi hazırlıkları değerlendirdi.

Didim Turizm Derneği’nde düzenlenen toplantıya Didim İlçe Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, Didim İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Didim İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Gani Solak, Didim Turizm Danışma Birimi Sorumlusu Nilüfer Kıpır, Milet Müze Müdürü Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk dernek üyesi ve sektörde yer alan işletme sahipleri katıldı.
Sezon öncesi sorunlar ve çözümler ele alındı. Personel sıkıntısı bulunduğunu söyleyen işletme sahipleri yolların bozukluğundan da dert yandı.

Zamlar sektörün belini büküyor
DİTUR Başkanı Mustafa Şentürk, açılış konuşmasında artan maliyetlere ve zamlara dikkat çekerek, “Özellikle doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar sektörün belini büküyor. Son üç ayda otellerin boş zamlarında gelen faturalar 50 bin liranın altında olmadı. Sebze, meyve, yakıt fiyatlarının artışının bize etkisi ve çözümü için hep birlikte fikir üretmemiz gerekiyor. Seyahat acenteleri için yakıta gelen zamlarda transferlerin zora gireceğini düşünüyorum. 2022 sezonuna sıkıntılı giriyoruz. Rusya-Ukrayna savaşının ardından Türkiye’de mülteci artışı olacaktır. Suriye, İran, Irak arasındaki savaşta koridor görevi gördük ve çok sıkıntılar yaşadık. Didim, mülteciler konusunda hala sıkıntılı, bu konuda neler yapabiliriz? Bunları da konuşacağız.” dedi.
İşletmeler kolaya kaçıyorlar
Kaymakam Dr. Mustafa Yiğit, turizm bölgesi Antalya’nın Manavgat ilçesinde görev yaptığını ancak Didimli işletmecilerin biraz kolaya kaçtıklarını söyledi. Yiğit, eylül ayında işletmelerini kapatarak mayıs sonuna kadar açmamalarının gelir kaybına neden olduğunu düşündüğünü belirtti.
Yiğit, “Her şey dâhil sistem dışında sağlık, kültür spor turizmi konusunda reklam, tanıtım çalışmaları yapılırsa resmi yatak sayısı 24 bin civarı olan otelleri doldurmamamız mümkün değil. Sezonun Eylül’de değil de Kasım’a kadar uzatılmalı. Yaşlı turizmi de değerlendirilmeli. Bu anlamda Didim’in doğası, havası ve iklim özellikleriyle farklı turizm destinasyonları ile öne çıkabilir.” dedi.

HABER: ELİF DİKBAŞ