Didim Ticaret Odası, Didim’in üç ana sektörü olan; turizm, kentleşme-gayrimenkul ve tarım konularında gelişim eksenleri için önermeler geliştirmek üzere başlattığı “Didim Sektörel Gelişim Stratejileri” projesi kapsamında Kamu Kurum, Kuruluşları ve STK ile buluştu.

Aydın Valiliği Başkanlığında gerçekleşen toplantı Anadolu Hotels Didim Club otelinde yapıldı.
Toplantıya Aydın Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Aydın ve Didim kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, oda, STK ve dernek temsilcileri, bazı üniversitelerde görev yapan öğretim görevlileri katıldı.
GENEL SORUNLARI TESPİT ETMEK
Toplantının açılış konuşmasını yapan Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, “Didim Sektörel Gelişim Stratejileri” projesi öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Aydın Valiliğimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız ve sektördeki müteşebbislerimizin katkıları, destekleri ve işbirliğiyle olmuştur. Bu projenin temel amacı Didim’in ekonomisini ve genel sorunları tespit etmek.. ekonominin ana dinamizmi olan turizm sektörü, gayrimenkul sektöre-kentleşme, tarım ve tarıma dayalı endüstri sektörlerinin temel sorunlarını tespit etmek, bunlara çözüm önerileri getirmek, bunların birbirleriyle etkileşimlerini tespit etmek ve uzun vadede Didim açısından kullanılabilir strateji yol haritasına ulaşmak. Temel amacımız bu..

DİDİM AÇISINDAN KIYMETLİ BİR FIRSAT
Didim turizme geç başlamış ama ağır da olsa geldiğimiz noktada iyi potansiyel elde eden ama gelecekte büyük potansiyel barındıran bir ilçe. Bu ilçenin geleceği açısından işbirliğine ihtiyaç var. Tam bu noktada turizm bakanlığının özellikle 2006 yıllarında kültür ve gelişim bölgesi ilan etmesi, buna bağlı olarak Didim’de proje yürüyor olması da Didim açısından kıymetli bir fırsat. Bu projeye yerelden, sektör içinden, STK’ların kamu kurum ve kuruluşlarının görüşleri de oraya taşıyarak, o projeye birlikte geliştirme sürecini adı bu.

TURİZM DÖNEMİNDE CİDDİ BİR ARTIDIR
Çok temel sorunlarımız var. Önümüzde dönemde ciddi anlamda su problemiyle karşılaşacağız. Didim’in saha sürdürülebilir bir su kaynağına ihtiyacı olacak. Beşparmak barajının ivedilikle yapılması Didim’in temel su probleminin çözümü açısından çok önemli. Ören yerlerimiz mevcut ama koruma imar planlarını yapıp onlardan yeterince turizmde istifade edemiyoruz.  Turizm demek sağlık demek. Sağlık noktasında devam eden bir hastanemiz var. Bunun en kısa zamanda yapılması önümüzdeki turizm döneminde ciddi bir artıdır.” ifadelerini kullandı.
Konuşma yapan Aydın Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise; Didimliler için çalışmalara ve projeler yapmaya çalıştıklarını belirterek, bu projenin devamı olarak Ekim ayında Kültür ve Turizm Bakanı’nın da katılacağı bir toplantı düzenleneceğini ifade etti.
Toplantı, konuşmaların ardından proje koordinatörleri tarafından bilgilendirmelerle devam etti.