06 Şubat 2023 sabah saatlerinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğünde yaşanan deprem, çevre illere yayılırken, büyük can kaybı yaşandı. Yaşanan deprem ile alakalı Didim Turizm Derneği, Didim Kent Konseyi ve Didim Şoförler Odası yardım amaçlı toplantı düzenledi.

Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, çok büyük bir acı var diyerek yaşanan durumu ele aldı, “Ülkemizde sabah saatlerinde Anadolu Bölgesi’nde yaşanan deprem, son yüz yılın en büyük depremlerinden biri oldu. Bu coğrafyada böyle depremler oldukça olası oluyor. Ben Erzincan depremi yaşadım, Marmara depremi yaşandı o da çok ürkütücüydü. Bugünkü deprem 10 tane il ve Suriye ve Lübnan’da da hissedildi. Acımız büyük, Türk milletinin başı sağ olsun. Ölenlere rahmet, yaralılara da acil şifa diliyorum. Doğu’da yaşanan acıyı, bizde hissediyoruz. Biz Didim Turizm Derneği ve sivil toplum örgütleri olarak şuanda çalışmalara başladık. Bu konumda dernek olarak toplandık ve maddi ve manevi yardımda bulanacağız. Otelci arkadaşlarımız ile görüyoruz. Onlardan ne yardımı yapılabilirse, biz onlarla bağlantıya geçerek dernek içerisinde yardım eşyalarını toplayıp, koordinasyonunu kim yapıyor ise onlara teslim edeceğiz. Umarım yardımımız amacına ulaşır.” diyerek dernek adına yardımda bulunacaklarını bildirdi.
Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ve Didim Şoförler Odası Başkanı Savaş Cengiz ortaklaşa çalışarak depremzedelere yardımda bulunacaklarını dile getirdi, “Bu zor günlerde önemli olan, ortak hareket kültürünü geliştirerek ‘Sen, ben demeden’ gücümüzü birleştirerek bir çalışma yapılması gerek. Bu konumda da, bu çalışmaları ortak bir biçimde sürdüreceğiz. İlerleyen günlerde çalışmalarımızı açıklayacağız.” diyerek ortak çalışmalar olacağını söyledi.