Didim Turizm Derneği (DİTUR), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkartılan son yönetmelikte ses ve gürültü kirliliğiyle ilgili Didim’deki eğlence sektörü temsilcileriyle konuyu ele aldı.

Didim Turizm Derneği’nde düzenlenen toplantıya Didim İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Ağrı, Didim Turizm Danışma Birimi Sorumlusu Nilüfer Kıpır, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk dernek üyesi ve sektörde yer alan işletme sahipleri katıldı. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çıkardığı son yönetmelikte turizm beldelerinde faaliyet gösteren başta otel, gece kulübü ve bar gibi işletmelere yönelik getirdiği yaptırımlarla ilgili bilgilendirme yapan Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, yaz sezonunun başladığı şu günlerde gece kulübü, bar ve otelcileri de etkileyen ses ve gürültü yönetmeliğiyle ilgili yapılan yeni yönetmeliğin işletmelere olumsuz etkileyeceğini belirtti.
Şentürk, “Eğer yönetmelik tam anlamıyla uygulanırsa Didim’de canlı müzik yapılacak yer kalmaz. Bu sadece Didim için değil turizm beldelerindeki herkesi olumsuz etkiler. Burada sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı ele alıp önce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ardından da Valiliğe bunları aktaracağız. Gerekirse siyasi iradende de destek isteyeceğiz. Çünkü turizm sadece konaklamadan ibaret değil, eğlence sektörü vazgeçilmez bir yer tutuyor. Bu nedenle bu konuda yapılacak çalışmaları anlatıp konuyla ilgili 3 Bakanlığa da durumumuzu anlatmamız lazım.” dedi.

Didim Turizm danışma birimi sorumlusu Nilüfer Kıpır ise son yönetmelikle ilgili bilgiler vererek, bu konuda dilekçe ile sorununun çözümü noktasında adım atılabileceğini dile getirdi. 
Didim İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Alper Ağrı ise ses ve gürültü kirliliği noktasında gelen şikayetler ve belirlenen yasaklara göre hareket etmek durumunda olduklarını ifade etti. Ağrı, “Gece 12’den sonra işte sesin müziğin yasaklanması bizi de yoruyor. Başka işlerimiz varken, başka işleri yoğunlaşmamız gerekirken mekan mekan gezerek, ses kapalı mı değil mi ona gidiyoruz. Biz de gidelim orayı kapatalım işte buraya bakalım hani bunun peşinde değiliz. Biz zaten yeterince Sayın Kaymakamımıza iletiyoruz. Bazen o da söylüyor hani çok fazla üstüne düşmemeye çalışıyoruz ama gelen ihbarları da değerlendirmek zorundayız. Polis nerede yaşıyorsa, yaşadığı yer onun memleketidir. Biz Didimliyiz aslında biz de burada eğlenmek istiyoruz.” dedi. 
Toplantıya katılan sektör temsilcileri ise eğlence sektörünün hem Didim hem de diğer turizm ilçeleri anlamında vazgeçilmez bir sektörü olduğunu belirterek, yönetmeliğin bu anlamda sektörü mağdur ettireceğini söyledi. Sektör temsilcileri, Didim’de hassas bölge kavramının kaldırılması gerektiğini ifade ederek, bu kavramın mekanları da sıkıntı yarattığını ifade etti.
HABER: ELİF DİKBAŞ