Didim Turizm Derneği’nde sektör temsilcileri bir araya geldi. Turizm değerlendirme toplantısında yaklaşan sezon öncesi son durum ele alındı.

Didim Turizm Derneği’nde yaklaşan sezon öncesi toplantı düzenlendi. Turizm değerlendirme toplantısında sektör temsilcileri son durumu görüştü. Toplantıya Didim Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit, İlçe Jandarma Komutanı Gani Solak, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Kültür Turizm Müdürlüğü Didim Turizm Birim Temsilcisi Nilüfer Kıpır, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk katıldı.
Sezon öncesi sorunlar ve çözümler ele alındı. Personel sıkıntısı bulunduğunu söyleyen işletme sahipleri yolların bozukluğundan dert yandı.
İŞLETMELER KOLAYA KAÇIYORLAR
Kaymakam Dr. Mustafa Yiğit, turizm bölgesi Antalya’nın Manavgat ilçesinde görev yaptığını ancak Didimli işletmecilerin biraz kolaya kaçtıklarını söyledi. Yiğit, eylül ayında işletmelerini kapatarak mayıs sonuna kadar açmamalarının gelir kaybına neden olduğunu düşündüğünü belirtti.
Yiğit, “Devlet sezonda gerekli teşvikler ile turizmcilere, işletme sahiplerine cazip teşviklerde bulunuyorlar ancak çalışılmayan dönemde de böyle destek vermesini bekleyemeyiz. Her şey dâhil sistem dışında sağlık, kültür spor turizmi konusunda reklam, tanıtım çalışmaları yapılırsa resmi yatak sayısı 24 bin civarı olan otelleri doldurmamamız mümkün değil” dedi.